GLT 4 – Calitatea și marketingul produselor agro-alimentare

Stimati colegi,

Asa cum am discutat telefonic cu domnul Padure Decebal presedinte APAR , va invit la unul sau mai multe GLT 4 – Calitatea și marketingul produselor agro-alimentare. In cadrul GLT veti identifica modalitatile prin care puteti genera scheme de calitate pentru rasele Bazna si Mangalita, precum si finantari pentru producatorii pe care ii reprezentati. Participarea in grupul de experti este acoperita (transport, cazare logistica) de RNDR MADR si de aceea va rog sa transmiteti ugent daca doriti si care sunt persoanele delegate sa paticipe la GLT, pentru ca organizatorii sa le cuprinda in lista participantilor.
Mai jos va transmit urmatorul calendar pentru primele 3 actiuni:
Sibiu – 11 – 13 septembrie 2019
Tulcea – 15 – 17 octombrie 2019
Brasov – 26 – 28 februarie 2020
GLT 4 va propune finantarile nerambursabile din urmatoarele alocari PNDR pentru sistemele voluntare de certificarea calitatii. Extrem de important este pentru colegii cu certificari IGP, STG, DOP, traditionale, reteta consacrata si alte sisteme pe care dorim sa le recunoastem la MADR si UE.

Va propun sa impartim tematica GLT4 in 3 directii:
1. Sistemele de certificare a calitatii produselor agroalimentare ;

2. Cerere de piata a produselor – o conditie a eficientei investitiilor in active fizice;

3. Analiza reala a Prioritatii 3A FEADR (Masurile 3.1, 3.2, 16.4 si 4.2) si proiectia in PNS 2021-2027 prin prisma celor 9 obiective generale PAC si celor 5 obiective specifice enuntate la Art.39 din TFUE .

Va propun ca obiectiv al GLT4 elaborarea unui draft pentru O.M. ca template pentru sistemele de certificare a calitatii conform Reg CE 1305 art 16, alin (1) lit b si c, la care subsecvent vor fi promovate referentiale specifice (traditional, obtinut in bunastare, Local GAP, HALAL, din ferma mea, etc.) si creionarea viitoarelor masuri orientate spre certificarea si promovarea produselor agroalimentare.

Deoarece solicitarile pentru acest GLT-uri sunt foarte multe va propun sa incercati inscrierea la una dintre actiuni astfel incat consultarea sa fie cat mai larga. Totodata va rog sa tineti cont de solicitarile organizatorului privind eligibilitatea decontarii cheltuielilor:
Astept cu interes inscrierea dumneavoastra pentru una dintre actiuni pana Luni, 02.09.2019 in vederea comunicarii catre RNDR a componentei grupurilor.

https://www.facebook.com/APARomania/